970

Jandroković potvrdio da je uhićeni Ivković član HDZ-a. Ističe da takvim ljudima nije mjesto u stranci

Mate Ivković, odnosno kako su ga prozvali mediji, zadarski Pablo Escobar, ipak je član HDZ-a. Tu je informaciju za Zadar News u telefonskom razgovoru potvrdio glavni tajnik HDZ-a i šef Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. “Njega treba kazniti gradski HDZ. On će kao član pred sud časti, a nakon toga ćemo sve dodatno vidjeti. Takvi ljudi nemaju što raditi u HDZ-u”, rekao je Jandroković.

Premda mediji od jučer u više navrata pokušavaju utvrditi je li uhićeni, pa na slobodu pušteni, Mate Ivković uistinu član HDZ-a, nikakve čvrste potvrde dosad nije bilo. Tu informaciju od javnosti je, piše Zadar News, vješto skrivao predsjednik gradske organizacije zadarskog HDZ-a, Joso Nekić, koji je odbijao odgovoriti na medijima na pitanje.

RANIJE JE GOVORIO DA JE ČLANSTVO INSINUACIJA

Novinari 24sata su pokušali od Ivkovića dobiti odgovor da li je on zaista član HDZ-a, na što je on odgovorio pomalo zbunjeno. Jesam, ali nemojte to napisati, jer ću reći da nisam”, rekao je. Na nastavno pitanje koliko je dugo član, Ivković je rekao da jednostavno ne zna. “Ne znam jesam li član ili nisam. Nemojte me to pitati. Nisam ništa napravio. Ovo je bilo samo utvrđivanje i utvrđeno je da nemam veze s tim. Netko je pustio ove insinuacije. Nekakve osobe koje očito imaju protiv mene i HDZ-a jer sam dobar s tim ljudima. Pisali su senzacionalističke naslove vjerojatno jer sam bio u društvu poznatih osoba”, rekao je.

Inače, 33-godišnji Mate Ivković jedan je od 16 uhićenih u velikoj policijskoj akciji na zadarskom i zagrebačkom području osumnjičenih za gospodarski kriminal.