970

DRAŽA PETROVIĆ - Srpska Najpoštenija Stranka

Draža Petrović, kolumna za portal N1

Novinarsko pravilo "neka se čuje i druga strana" u Srbiji se zbog objektivnih okolnosti mora sprovoditi po sistemu - neka se čuje i druga strana pa makar ispred stana - te su novinari KRIK-a, koliko se moglo shvatiti iz pisanija prorežimskih prorežećih tabloida, frontalno napali nevenčani stan Predraga Malog.

Nevenčani stan je vrsta stana za koji ni stanar ne zna odakle mu. Ne samo to – novinari KRIK-a su Predraga Malog čekali i ispred nevenčane garaže u kojoj on parkira nevenčani "audi", što je vrsta prevoznog sredstva za koji ni vlasnik ne zna tačno odakle mu.

Na kraju su novinari KRIK-a naišli i na nešto što je potpuno legalno - nevenčanu suprugu Predraga Malog, koja je izlazila iz zgrade gde se nalaze nevenčani stan, nevenčana garaža i nevenčani "audi" Predraga Malog.

"E, za nevenčanu suprugu znam odakle mi!", konačno je Predrag Mali obrnuo igricu u svoju korist, pa su prorežimski prorežeći tabloidi počeli da pišu o jednom potpunom legalnom biznisu Predraga Malog - nevenčanoj supruzi, koja uz to šeta njihovu bebu, al' kad god ta žena izađe ispred zgrade, tamo zatekne sve novinare kojima se Predrag Mali ne javlja na telefon kako bi im objasnio otkud mu nevenčani stan, nevenčana garaža i nevenčani "audi".

Zaključak prorežimskih prorežećih tabloida je jasan: Đilasovi, Obradovićevi, Jeremićevi, Dojčinovićevi, Šolakovi i svi drugi njihovi mediji progone celu familiju Predraga Malog, samo zato što nije pravio svadbu, a to je potpuno legalno. Plus, mnogo je jeftinije, što se uklapa u mere štednje.

Tako su specijalno utrenirani stručnjaci es-en-esa obradili vest koja u originalu nije toliko zabavna - Predrag Mali, venčani brat novoimenovanog šefa Koordinacanog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranje teororizma, poznatijeg kao nevenčani Siniša Mali, objavio je KRIK, mogao bi biti umešan u korupciju, jerbo već pet godina vozi kola i stanuje u stanu u vlasništvu firme koje se pored ostalog bavi izgradnjom Beograda na vodi.

A Beograd na vodi i jeste izmišljen da bi se opralo sve što može da se opere, pošto je voda najbolje sredstvo za pranje ulica, nogu, trgova, biografija, apoena i svega ostalog, objaviće prorežimski prorežeći tabloidi kad jednog dana neko dohvati da istražuje najveće gradilište na svetu još od piramida u Gizi.

Zna naš narod ko je pošten i ko je opljačkao Srbiju – omiljena rečenica predsednika Vučića o sveznajućem narodu koji, jelte, gleda televizor i čita novine gde se činjenice o pljačkašima Srbije pojavljuju ko antibiotik, na svakih šest sati. Radna obaveza svakog člana i urednika Srpske Najpoštenije Stranke jeste da na svakih šest sati ukaže na opoziciju koja je opljačkala Srbiju, na Đilasa koji je na vlasti zaradio 500 miliona evra, a možda i milijardi, i na predsednika Vučića koji je toliko pošten, skroman, nevin i pravičan, da je pravo čudo da u horoskopu nije Devica. A da u životu nije Majka Tereza.

Narod koji zna ko je pošten a ko je opljačkao Srbiju, nikada u tim medijima neće saznati, na primer, da je Srbija lider u regionu po burazerskoj ekonomiji, vrsti ekonomije koju vode originalni burazeri još originalnijih članova Srpske napredne stranke. Međutim, greh tih burazera je samo zato što su burazeri, pa im opozicija i njihovi novinari progone nevenčane supruge, iako je nevenčana supruga potpuno legalan biznis.

"Brak i vanbračna zajednica su izjednačeni pred zakonom u Srbiji, tako da je Predrag Mali jedan izuzetno pošten čovek. Pošten ko burazer!" – objaviće neki od prorežećih tabloida i televizija epilog afere u kojoj, doduše, nikoga nije ni zanimalo poreklo nevenčane žene koja srećom nije u vlasništvu firme koja gradi Beograd na vodi, već o nevenčanim stanovima, garažama i automobilima, koji su u vlasništvu baš te firme...

I narod će odahnuti, jer će se opet pokazati da narod sve zna, a sve zna jer nije ni obavešten, a kad nisi obavešten, lako ti je da sve znaš. U tome je tajna sveznajućeg naroda, koji predsednik Vučić u autorskom tekstu zove PLEBS, što valjda znači: Prevareni Lakoverni Em Besni Srbi. Ima ona čuvena priča vojvode Šešelja o tome kako je Vučić pre 20 godina dobio državni stan. Kad su radikali pisali zahteve da dobiju stanove kao članovi Vlade Srbije, pričao je Šešelj, jedino je Vučić bio toliko pošten da nije hteo da piše zahtev za stan, nego je taj zahtev u Vučićevo ime napisao Šešelj.

Vest bi međutim bila: "Vučić odbio da se useli u stan koji je dobio od države!", mada, nećete verovati, Vučić se uselio u taj stan, ali je, jelte, ostao poštenjačina, pošto on nije ni tražio državni stan, nego su mu ga oni uvalili, pa siroma nije imao kud...

Tako funkcioniše ceo Vučićev današnji sistem: mi smo Srpska Najpoštenije Stranka, a i ako se uselimo u nešto, to nije naša krivica...

"A čija je?", pita ih uvek neki retki srpski novinar.

"Kako čija... Pa Đilasova! Imamo i pouzdanog svedoka, naš narod koji sve zna!"

Što reče pokojni Žika Pavlović: "Kad čujem da se neko poziva na narod, odmah se uhvatim za međunožje!"