970

Bastać: Sportski centar otet, privatno obezbeđenje upalo i zamenilo brave

Predsednik Skupštine opštine Stari grad Marko Bastać tvrdi da je privatno obezbeđenje, koje je, kako je rekao, angažovao Goran Vesić parama svih Beograđana, "otelo" stanovnicima Starog grada Sportski centar "Milan Gale Muškatirović".

"U društvu SNS ekipe, ova lica upala su u sportski centar, ne poštujući bilo kakve procedure, promenili su brave i zauzeli bazen, selektivno dopuštajući zaposlenima da dođu na svoja radna mesta. Sve ovo uradili su iako nije završen zakonski obavezan postupak primopredaje. Kao i u Savamali, suspendovan je pravni poredak, u režiji onih koji misle da im snaga leži u batini onih koje plaćaju da maltretiraju građane", navodi se u saopštenju Bastaća.

Prema njegovim rečima, Opština Stari grad ne prihvata odluke koje je donela Skupština grada Beograda, čiji rad bojkotuje opozicija.

"...I svim pravnim sredstvima, ali i različitim oblicima građanske neposlušnosti pokušaće da spreči novo divljanje nestručne, korumpirane i bahate gradske vlasti. Nećemo dozvoliti da sportski centar u kom smo naučili da plivamo i u kom naša deca, zajedno sa drugim najmlađim Starograđanima već decenijama uče da plivaju, postane deo stranačkog plena, kako je to planirao Vesić Goran kada je javnu imovinu preknjižio u imovinu DOO, za koje ne važe obaveze koje važe za druga javna preduzeća, uključujući imenovanje direktora i sprovođenje postupaka javne nabavke", navodi Bastać.

On je optužio Grad da je sprečio Sportski centar da naplati svoja potraživanja.

"Svima je sada jasno da su kriminalne radnje kojima je grad sprečio SRPC 'Milan Gale Muškatirović' da naplati svoja potraživanja od onih koji već godinama koriste teniske terene, a ne plaćaju zakup, kao i oduzimanje sportskih manifestacija koje je trebalo da obezbede dodatne prihode centru, bile samo uvod u otimačinu koja treba da završi tako sto će starogradski centar postati jeftin plen kuma, tate ili brata", kazao je Bastać.

Pojedini mediji, dodaje, danima su dezinformisali javnost o tome u kakvom stanju se nalazi Sportski centar.