970

Šibenska piromanka zapalila je sedam požara, zaposlena je u HAC-u

Šibenska policija ne otkriva saznanja prikupljena tijekom kriminalističkoga istraživanja piromanke uhićene u nedjelju zbog sumnje za podmetanje požara u šibenskoj Dubravi u subotu rano poslijepodne.

Za razliku od večeri kada je iz MUP-a samo kratko priopćeno da je uhićena žena, iz šibenske policije jutro nakon toga otkrivaju da je riječ o 53-godišnjakinji. "Još je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. srpnja. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom pravodobno ćemo obavijestiti javnost", izjavila je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Policija je za 15 sati sazvala konferenciju za novinare na kojoj će otkriti detalje istrage.

Kriva za brojne požare

Čim je iz MUP-a jučer priopćeno da je piromanka uhićena brzo se proširila još nepotvrđena informacija da je riječ o istoj ženi koja je prije dvije godine osumnjičena za podmetanje čak sedam požara na području Dubrave od 18. srpnja do 23. srpnja 2017.

Sve ih je, kako jutros donosi Šibenski portal, u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svog susjeda palila improviziranim bakljama i upaljačem. Palila je krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje.

Također, Šibenski portal piše i da je piromanka zaposlenica HAC-a koja je navodno otišla na posao nakon što je izazvala do sad najveći požar ove sezone. Navodno radi kao blagajnica na naplatnim kućicama.

Policija navodi i da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom obavijestiti javnost.

Najveći požar ove sezone

Podsjetimo, riječ je o najvećem požaru ove sezone. Požar je buknuo u subotu poslijepodne, a nošen jakim vjetrom brzo je došao do autoceste te zaprijetio brojnim kućama.

Cijelu večer trajala je borba s požarom, a u nedjelju ujutro je vatrogascima pomogla kiša.

Podsjetimo, požar je lokaliziran u nedjelju u 18 sati, a kako nije ugašen na požarištu su tijekom noći ostali dežurati JVP Šibenik, DIP Šibenik, DVD Bilice i DVD Perković s 19 vatrogasaca i osam vatrogasnih vozila.