970

Pogledajte HDZ-ova obećanja iz 1990. godine. Rugaju nam se od početka

Stranka koja se voli hvaliti da je stvorila Hrvatsku u posljednjih 30 godina imala je bezbroj afera, a štetu koju je HDZ napravio Hrvatskoj na svim razinama, nemoguće je izračunati.

Zahvaljujući HDZ-u, Hrvatska je danas na začelju Europske unije, zemlja je to iz koje ljudi masovno bježe posljednjih godina. Porezna opterećenja su izrazito visoka, a glavna svrha prikupljanja poreza je hranjenje i održavanje glomaznog državnog aparata. Državnog aparata koji je sve veći iako je broj stanovnika Hrvatske sve manji.

Baš u tom kontekstu smiješno izgleda jedan novinski isječak iz 1990. godine u kojem se, kako navodi Facebook stranica Dnevna doza splitskog nereda, navode HDZ-ova predizborna obećanja. Isti je novinski isječak podijelila i čelnica stranke Pametno Marijana Puljak.


Galamili protiv uhljeba

A u njemu se govori o poreznoj reformi i promjenama u gospodarstvu.

"Danas jedan proizvođač hrani pet birokrata, kod nas će dvojica u proizvodnji biti naspram jednog u administraciji", obećavao je HDZ 1990. godine. Nešto manje od 30 godina kasnije, masovnim slanjem u mirovinu svega i svakoga HDZ je doveo do toga da praktički na jednog zaposlenog ide jedan penzioner. S tim da, valja dodati, velik broj zaposlenih su samo fiktivno zaposleni jer se radi o uhljebima koje je upravo HDZ nakačio na proračun.

A te 1989. baš je HDZ galamio protiv uhljeba.

"Nijedno radno mjesto više neće biti sigurno, oni koji znaju i koji su sposobni imati će prednost", najavljivali su tada. Danas je ovakvo HDZ-ovo obećanje teško i komentirati jer je upravo zbog njih i njihove politike Hrvatska postala raj za uhljebe svih vrsta.

Rugaju nam se od prvog dana.