970

Merkel progovorila nakon što se drugi put nekontrolirano tresla pred kamerama

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da se osjeća dobro, dva dana nakon što joj se cijelo tijelo treslo u javnosti, što je izazvalo zabrinutost za njezino zdravlje.

"Sigurna sam da će ta reakcija proći kao što se i pojavila", rekla je Merkel tijekom konferencije za novinare na rubu summita G20 u Osaki, u Japanu.

Kancelarku Angelu Merkel (64) novinar je upitao može li objasniti zašto se tresla te je li se u vezi s tim posavjetovala s liječnikom.

Markel: Nemam ništa posebno prijaviti

Odgovorila je da, iako može razumjeti takva pitanja, nema "ništa posebno prijaviti - osim da se osjeća  dobro".

U četvrtak, samo nekoliko sati prije odlaska na summit, vidjelo se da se Merkel trese u javnosti u Berlinu.

To se dogodilo na ceremoniji u službenoj rezidenciji predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera za vrijeme primanja ministrice pravosuđa Christine Lambrecht. Kancelarka se tresla otprilike dvije minute, a za to vrijeme držala je ruke prekrižene.

Samo tjedan prije, moglo se vidjeti kako se Merkel trese dok je stajala uz novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija na događaju u Berlinu. Poslije je objasnila da je to posljedica toga što nije pila dovoljno vode za vrijeme stajanja na vrućini.

Dva njemačka lista, The Stuttgarter Zeitung i Stuttgarter Nachrichten, u petak su citirala vladine izvore koji su rekli da su se kancelarka drugi put tresla iz "psiholoških" razloga.

"Sjećanje na incident od prijašnjeg tjedna uzrokovao je današnju situaciju, pa se može reći da se proces javio iz psiholoških razloga", izvijestili su.