970

Kuščević ostaje ministar, Plenković ga branio nakon sastanka HDZ-ovaca

Uže vodstvo HDZ-a u srijedu navečer raspravljalo je o slučaju Lovre Kuščevića, ministra opterećenog brojnim aferama. Iako se njegova ostavka očekivala jutros nakon što se premijer vratio iz Bruxellesa, to se nije dogodilo. Štoviše, Kuščević kaže kako premijer od njega nije ni tražio ostavku.

Sastanak je trajao dva sata, a nakon toga se Plenković obratio novinarima. Rekao je kako Kuščević ostaje ministar, a dodao je i da će s partnerima pričati sljedeći tjedan.

"Raspravili smo o dvije-tri važne teme", rekao je Plenković novinarima.

"Kuščević je pred kolegama objasnio svoje argumente, činjenice koje su u fokusu napisa u medijima. Vodstvo je čulo njegovu stranu. Umjesto medijskim prepucavanjima razgovarat ćemo sa svim našim partnerima i to najvjerojatnije početkom idućeg tjedna jer ja sutra idem u Poljsku. Za sve daljnje aktivnosti oko ove teme pričat ćemo ministar i ja", rekao je Plenković.

"Ministar radi svoj posao. Sve ove teme odnose se na vremena davno prije funkcije. Kao ministar on je jako angažiran i bio je motiviran da radi program vlade", rekao je Plenković koji nije želio odgovoriti vjeruje li Kuščeviću.

"Može se bez svakoga, ne sekirajte se vi za nas", rekao je kratko o HNS-u.

Jandroković i Vaso Brkić napali HNS

On je jedini dao izjavu nakon sastanka. Prije sastanka novinarima se obratio Gordan Jandroković koji se obrušio na HNS.

"Vidljivo je iz aviona da HNS nije korektan. Ušao je u prostor što nije trebao napraviti, mi ćemo svoje odluke donijeti autonomno. Nije važno što kaže HNS", rekao je Jandroković prije sastanka.

I Vaso Brkić bio je znakovit, a prozvao je HNS.

"Ponašanje HNS-a je neodgovorno. Prvo su trebali razgovarati s partnerom, a ne javno istupati", rekao je.

Sam Lovro Kuščević može biti zadovoljan ovakvim razvojem događaja. Prije sastanka on je kazao kako će i on i HDZ iz ove priče izaći jači.

"Nemojte se ništa brinuti. I HDZ i vlada i ja osobno ćemo iz ove izmišljene krize izaći jači. Vjerujte činjenicama, čitajte zakone, vidjet ćete da nema pogreške u mom postupanju", rekao je.

Očito premijer smatra da je u pravu pa ga nije smijenio.