970

HDZ u sabor dovodi teško kompromitiranog lika

HDZ u sabor dovodi teško kompromitiranog političara, čovjeka koji iza sebe ima desetak ozbiljnih afera.

I ne samo to, HDZ istog čovjeka dovodi u Županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Taj čovjek je Lovro Kuščević.

I dalje na iznimno visokim funkcijama

On od danas više nije ministar, no i dalje će, a to valja spomenuti, obavljati vrlo visoke funkcije u domaćoj politici. Tako će, kako je sam Plenković odmah naglasio, nastaviti biti zastupnik u saboru.

"Ja sam i kao predsjednik vlade i predsjednik stranke prihvatio tu ostavku i on će napustiti obje dužnosti i vratiti se u hrvatski sabor", kazao je Plenković.

Pod obje funkcije misli se na mjesto ministra uprave i na mjesto političkog tajnika HDZ-a. Dakle, Kuščević za HDZ više nije dobar, ali za sabor je dobar.

Kuščević je na sve ponosan. Napisao je na Fejsu kako bi sve ponovio.

"Ja sam odgovoran političar. Dugo sam u politici, imam iza sebe tri mandata općinskog načelnika, dva mandata županijskog vijećnika, tri puta sam imenovan za ministra i jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temelj svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i na stranku i na vladu RH. Ja ne želim da ovoj vladi, koja dobro radi i ima izvrsne rezultate, budem uteg kako ti rezultati ne bi bilo još bolji", rekao je Kuščević.

Dodao je kako će svoj rad nastaviti u hrvatskom saboru, kao županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i kao vijećnik u Općini Nerežišća. Zahvalio je kolegama u vladi i iz redova HDZ-a na suradnji, a premijeru što mu je dao priliku da dva puta bude ministar.

Ako je HDZ-u dobar za sabor, zašto nije dobar za vladu?

Dakle, čovjek koji je pritisnut brojnim i ozbiljnim aferama koje su ispadale ispod svakog bračkog kamena, zadnjih nekoliko tjedana je, kako smatra hrvatski premijer, i dalje jedan od najsposobnijih ljudi za vođenje Hrvatske. I očito nema moralnih mrlja, što se premijera tiče. Jer da ga Plenković smatra kompromitiranim, onda bi valjda od njega tražio i da istupi iz sabora. Pa se postavlja pitanje - ako je Kuščević dobar za sabor, zašto nije dobar i za vladu? Odnosno, zašto ga Plenković nije nastavio tvrdoglavo braniti i zašto je prihvatio njegovu ostavku?