970

ADRENALINSKA ZABAVA JE POŠLA KRIVO: Muškarac i žena iz Sesveta teško stradali na zip lineu u Vrhovinama

Zanimljiva je činjenica što PU ličko-senjska nije obavijestila javnost o ovome incidentu, a prvi pisani trag upućen javnosti dogodio se nakon što je „Novi list“ zatražio očitovanje od PU. Sporna nesreća dogodila se prije 20 dana, ali je nekome očito bilo u interesu da javnost uopće ne dozna za nju.

GOSPIĆ - Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom iz Bregane zbog osnova sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Riječ je o nesreći na žičari ZIP-line „Pazi, medo“ u Rudopolju kod Vrhovina.

Sumnjiči se da nije postupio po tehničkim pravilima i propisima o zaštitnim mjerama dok je radio kao operater na polaznoj platformi adrenalinskog spusta ZIP-line u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, koncesionara turističke agencije sa sjedištem u Samoboru, budući se nije uvjerio da se na siguran način može izvršiti spuštanje 40-godišnjaka iz Sesveta, kojom prilikom su 40-godišnjak i 38-godišnjakinja iz Sesveta prilikom spuštanja zadobili teške tjelesne ozljede. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zanimljiva je činjenica što PU ličko-senjska nije obavijestila javnost o ovome incidentu, a prvi pisani trag upućen javnosti dogodio se jučer nakon što je „Novi list“ zatražio očitovanje od PU. Sporna nesreća dogodila se prije 20 dana, ali je nekome očito bilo u interesu da javnost uopće ne dozna za nju.

Policija je bila revna i brza u slučaju krim-istraživanja u Novalji.

Tijekom jučerašnjeg dana dovršili su kriminalistička istraživanja nad 36-godišnjim i 27-godišnjim državljanima Velike Britanije zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U sklopu kriminalističkog istraživanja od istih je oduzeto 38,4 grama kokaina, 102,9 grama ketamina, 10,3 grama MDMA, 171 komad tableta ecstasy, vaga za precizno mjerenje i novac.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga namijenjena za daljnju preprodaju, te su osumnjičene osobe uhićene i u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.