970

U priči koju su potkrijepili fotkama, ''Slobodna'' tvrdi da Kuščević laže: nije imao vilu dok nije postao načelnik

U jednom od svojih pokušaja opravdanja nakon što je Telegram otkrio njegove manevre s nekretninama, ministar Kuščević za N1 je izjavio: “kuću o kojoj pišu imam od 2005. godine. Imao sam je i prije nego što sam postao načelnik”. Slobodna Dalmacija, međutim, u subotu navečer objavila je fotografiju za koju tvrde da datira iz 2009., na kojoj se jasno vidi parcela na kojoj ne postoji nikakva građevina.

Ako su, dakle, točni navodi Slobodne, ministar je grubo lagao i postao je vlasnik luksuzne nekretnine tek nakon što se domogao političke funkcije zahvaljujući kojoj je ujedno, kako je Telegram otkrio, izmijenio Prostorni plan i uspio legalizirati i svoju drugu kuću, tako da je prvo sagradio štalu, a zatim ju je zahvaljujući izmijenjenim propisima uspio prenamijeniti u stambenu zgradu.

NA FOTOGRAFIJI IZ 2009. NI TRAGA VELEBNOM ZDANJU

“Fotografija koju je zaprimila Slobodna Dalmacija, snimljena koncem 2009. godine, prikazuje – gotovo ništa na tom mjestu. Betonski zid i stupići uz cestu. Malo betona, ali ni traga višekatnici, velebnom zdanju s bazenom za koje Kuščević novinarima, javno, tvrdi da je četiri godine ranije postojalo”, pišu kolege iz Slobodne.

Zbilja je nejasno kako ministar može politički preživjeti sva ova otkrića.

Telegram je danas otkrio i nove kompromitirajuće detalje o njegovom propalom biznisu. Prije nego je firma Kuščević d.o.o. otišla u stečaj, Lovro Kuščević je kao privatna osoba otkupio tvrtkine poslovne prostore i kasnije ih prodao i ozbiljno zaradio. U međuvremenu, vjerovnici se nisu imali iz čega naplatiti jer firma više nije imala dovoljno imovine. Otkrili smo još jednu zbilja nisku stvar: ministrova firma tri godine prije stečaja prevarila je bračni par iz Splita za kuhinju. Ljudi su je platili, a Kuščević d.o.o. naprosto im ju je odbio isporučiti.