970

Škoro je odmah poslao poruku Kolindi

Miroslav Škoro je i službeno objavio svoju kandidaturu za predsjednika.

U šestominutnom videu na YouTubeu koji je objavio na svojoj Facebook stranici, Škoro je dao naslutiti da želi veće ovlasti za predsjednika.

Kao jedan od prvih poteza, Škoro je najavio promjenu Ustava, iako nije najjasnije o kakvoj se točno promjeni radi.

Također, spominjući otkazivanje referenduma, Škoro je jasno dao do znanja da cilja na desno biračko tijelo, misleći pritom vjerojatno na referendum inicijative Narod odlučuje.

Obratio se Kolindi

No posebno je zanimljivo Škorino suptilno obraćanje Kolindi.

''Drage Hrvatice i Hrvati, dragi pripadnici nacionalnih manjina, ja vam neću obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu. Ono što vam jamčim jest da ću sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države. Za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt kojeg su ugrozili nesposobni političari'', rekao je Škoro.

Tu se osvrnuo na obećanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz pobjedničke noći prije gotovo pet godina, kad je u pobjedničkom deliriju obećala da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu. Ne treba ni reći da to još nije ni blizu ostvarila.

Škoro je u svojoj videoobjavi bocnuo i Milanovića.

"Za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt kojeg su ugrozili nesposobni političari", kazao je Škoro.

Milanović je za vrijeme poplava 2012. godine kazao sljedeće: "Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država."

Ta njegova izjava često se koristi u desnim krugovima kao dokaz da Milanović Hrvatsku smatra slučajnom državom.