970

Živi zid: Imamo što do sada nismo imali, mjesto u EU parlamentu

Živi zid je osvojio jedan mandat u Europskom parlamentu. Oni su jedan mandat imali i prema prvim izlaznim anketama, a na jednom mandatu su se zadržali i kada je prebrojano preko 99 posto glasova. Mijenjao se jedino postotak glasova koje su osvojili i to ne puno. 

Ivan Pernar, Ivan Vilibor Sinčić i Tihomir Lukanić su se u kafiću obratili svojim pratiteljima uz salve pljeska. Sinčić je zahvalio svima koji su sudjelovali u kampanji i koji sudjeluju u prikupljanju potpisa za referendum.

"Stožera nema niti nam treba, kampanju nam niste pratili, na konferencije nam niste dolazili pa ne zaslužujete biti s nama", rekao je Sinčić medijima.

"Da nam živi Živi zid, da nam živi Hrvatska", rekao je Sinčić.

Ivan Pernar se obratio na kraju. "Ono što je bitno je da se mi danas nalazimo usred jednog informacijskog i psihološkog rata u kojem se jednu zločinačku organizaciju predstavlja kao teške poštenjake i nas koji se jedini borimo protiv korumpiranog sustava, a nas s demonizira, sotonizira i medijski cenzurira", rekao je Pernar i dodao kako su mediji protiv njih otkako su počeli s prikupljanjem potpisa za svoj referendum.

"Ono što je sada sigurno je da Živi zid ima nešto što do sada nije imao, a to je mjesto u Europskom parlamentu", rekao je Pernar.