970

Zadarski muzej traži glasnogovornika, uvjet je faks koji ne postoji 10 godina

Zadarski Narodni muzej traži glasnogovornika. Natječaj je raspisala Renata Peroš, v. d. ravnateljice o kojoj se dosta pisalo zbog zapošljavanja Davida Ricova 2017. godine.

Ona je sada, u svojstvu v. d. ravnateljice, raspisala natječaj za zapošljavanje jedne osobe na radno mjesto „djelatnik za odnose s javnošću“, piše Zadarski.

Budući djelatnik mora imati visoku stručnu spremu fakulteta društvenog smjera, poznavati engleski i još jedan svjetski jezik te imati vozačku dozvolu B kategorije. I osnovno poznavanje rada na računalu.

Kod uvjeta „fakultet društvenog smjera“ je naveden i konkretan naziv studija - Odjel za informatologiju i komunikologiju.

Taj studij ne postoji od 2009. godine, sada se zove Odjel za turizam i komunikacijske znanosti.

Natječaj za radno mjesto djelatnika za odnose s javnošću je u Narodnim novinama objavljen 3. svibnja, a rok za prijavu je osam dana.

Traže i kustosa s Tekstilno- tehnološkim fakultetom

"Taj natječaj za glasnogovornika NMZ-a je toliko očigledno namješten da je to zaista sramota. To čak više nije na sramotu Renate Peroš, već onih koji joj to sve dozvoljavaju. U prvom redu to joj dozvoljava Upravno vijeće čija je predsjednica Marina Dujmović Vuković. To je sramota i župana Božidara Longina jer je Županija osnivač muzeja i on trpi sramotu, a ne poduzima ništa unatoč silnim obećanjima", kaže županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

U natječaju objavljenom u Narodnim novinama se, uz djelatnika za odnose s javnošću, traži i kustos s kojim se radni odnos također zasniva na neodređeno vrijeme. I za kustosa je precizno navedeno da mora imati završen Tekstilno-tehnološki fakultet.