970

Vozač koji je usmrtio djevojčicu u Novom Zagrebu pušten na slobodu

Muškarac koji je skrivio smrt sedmogodišnje djevojčice u zagrebačkom naselju Blato, pušten je na slobodu. Dok je curica prelazila cestu u pratnji jednog roditelja preko pješačkog prijelaza, na nju je naletio BMW krapinskih registracijskih oznaka.

Nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici, na ispitivanje u dežurne prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici doveden je 33-godišnjak koji je skrivio nesreću. Odbijen je zahtjev za istražni zatvor te je muškarac uz mjere opreza pušten na slobodu, javlja Nova TV.

Dvije mjere opreza

U zamjenu su mu određene dvije mjere opreza - privremeno oduzimanje vozačke dozvole i javljanje u policijsku postaju. Terete ga da je skrivio nesreću nehajnim ponašanjem.

Nije iznosio obranu zbog stanja šoka i nekoliko puta je ponavljao da obitelji preminule djevojčice izražava najiskreniju sućut.

Bez prisustva alkohola

Njegov odvjetnik Rafael Krešić je potvrdio za Novu TV da je pušten na slobodu.

"On je izrazio sućut obitelji, a o samoj dinamici nesreće nije bio u psihičkome stanju pričati jer je i sam duboko potresen. Radi se o tragičnoj nesreći koja se dogodila zbog nepažnje, a to svojom optužbom tvrde i tužitelji jer mu inkriminiraju nesreću iz nehaja. Dakle, nije se radilo o ekstremnoj bezobzirnosti", rekao je Krešić.

Iako je policija objavila kako je u urinu nakon nesreće imao 0,34 g/kg alkohola, vađenjem krvi nije utvrđeno prisustvo alkohola.

''To znači da se radi o alkoholu koji već napušta tijelo kroz urin, a nema ga u krvi. Iz toga proizlazi da u trenutku nesreće uopće nije imao alkohola u krvi, on je bio u eliminaciji iz organizma'', rekao je Krešić.

"Uzeo mi je cijeli život"

Potreseni otac djevojčice koji je bio s njom u trenutku kad ju je udario automobil, ispričao je da je vozač jurio brzinom od 80 do 100 km/h.

"Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako", rekao je i zaplakao.

"Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: 'Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri.'

Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga... Jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku... Ne vidim nikoga i ja kažem: 'Možete, cure.' I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila... Vidite, nema tragova kočenja... Da, nema ničega, 80, 90... 100", rekao je otac djevojčice za HRT plačući.