970

U Zagrebu privedeno 14 maturanata

Zagrebačka norijada događaj je kojim se zagrebački maturanti tradicionalno opraštaju od srednje škole. Zbog povrede javnog reda i mira policija je ove godine privela 14 maturanata, a liječničku pomoć, zbog posljedica pretjeranog konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, primilo je 15 maturanata.  

Šest tisuća maturanata iz 93 zagrebačke srednje škole u srijedu je slavilo završetak srednjoškolskog obrazovanja, a kako se doznaje iz zagrebačke policije, u srijedu navečer policija je privela 14 maturanata zbog povrede javnog reda i mira.

15 maturanata trebalo hitnu pomoć

Zbog pretjeranoga konzumiranja alkohola i lakših ozljeda, 15 maturanata trebalo je hitnu medicinsku intervenciju koja im je i pružena.

Norijada je počela u 11 sati na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Maturanti u šarenim majicama s raznovrsnim porukama prepoznatljivim po školama koje su pohađali bili su tradicionalno 'opremljeni' zviždaljkama i brašnom, ali i alkoholom, a neki od njih okupali su se u Manduševcu.

S Trga bana Josipa Jelačića krenuli su pjevajući i plešući na Bundek kamo su stigli oko 13,30 kako bi do kasnih sati slavili zadnji dan srednje škole.

U parku Bundeku bila su osigurana dežurstva zdravstvene službe, vatrogasaca, spasilaca, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa i pojačane linije javnoga gradskog prijevoza.