970

Studentici izgreban auto u Dubrovniku: "Susjed je mislio da smo Srbi"

Studentici iz Slavonije, koja studira u Dubrovniku, izgreban je automobil.

Uvjerena je da se to dogodilo jer je njen susjed mislio kako su na njenom vozilu srpske registracijske oznake.

Kako je ispričala za Dubrovački Dnevnik, u blizini njenog stana postoji parkiralište na kojem je dio parkirnih mjesta privatan, a dio javan. Kupila je vozilo kako bi iz Dubrovnika češće mogla putovati u rodni kraj, a tvrdi da ga je parkirala na javnom parkirnom mjestu, što je izazvalo negodovanje njenog susjeda. Tvrdi da je spominjao požarevske registracijske oznake, iako su na njenom vozilu požeške oznake.

"Rekao je da ne mogu tu parkirati i pitao je jesmo li iz Srbije"

"Nazvao me jedan gospodin, moj susjed, koji je kazao kako tu ne mogu parkirati i kako mu dolazi kombi za svadbu. Kazali smo kako ćemo pomaknuti vozilo ako treba. Onda je on na to još ponešto nadodao i svađao se s nama. Pitao je jesmo li iz Srbije jer je mislio kako su požarevske tablice, a požeške su. I da jesmo iz Požarevca, ne znam zašto je to bitno. Pokušala sam mu na pristojan način objasniti kako je riječ o javnom, a ne privatnom parkirnom mjestu. Rekao je kako 'nastaju problemi čim nisu u pitanju dubrovačke tablice'", izjavila je studentica te je kazala kako je muškarac rekao da mu "parkirno mjesto treba do nedjelje, a iza toga će vidjeti hoće li se ona tu moći parkirati".

Još je jednom naglasila da nije riječ o njegovom parkirnom mjestu.

Studentica dalje priča kako je svoje vozilo pomaknula s predmetnog javnog parkiranog mjesta do ponedjeljka te da je ono dva dana zjapilo prazno, dakle, nikome nije trebalo. Poslije toga ga je vratila na isto mjesto, a potom je svoje vozilo zatekla izgrebano. Kako kaže, ne zna tko je počinitelj, ima svoje sumnje, a uvjerena je da je vozilo namjerno izgrebano.

"Znam da je auto izgreban namjerno"

"Bila je kiša, jednostavno mi je tu bilo lakše parkirati kako bi lakše stigla do stana, a i riječ je o javnom parkirnom mjestu. I jučer sam svoje vozilo zatekla izgrebano. Znam kako je izgrebano namjerno. To su ogrebotine od prednjih stakala pa sve do polovice stražnjih vrata," izjavila je. Na pitanje je li slučaj prijavila policiji, kaže da nije jer nije htjela ljude zamarati zbog ogrebotine.

Studentica je dodala kako svađa oko tablica nije jedina neugodnost koju je doživjela od susjeda.

"Bilo je tu bacanja smeća u dvorište, lupanje tapita obično kada prostremo bijelu robu i slično. Ne znam zašto to netko radi. Vodimo običan studentski život, ne stvaramo buku, ne stvaramo nikakve probleme. Trebalo je samo kazati - nemojte tu parkirati, ja tu parkiram, treba mi to mjesto. Ali to nije slučaj jer je to mjesto, nakon što sam preparkirala vozilo, dva dana stajalo prazno", izjavila je za Dubrovački Dnevnik studentica koja je razočarana ponašanjem svojih sunarodnjaka.