970

Pobjegao djed ubojica koji je kod Karlovca s pet metaka ubio mladog provalnika

83-godišnji Mirko Kulić iz Donjih Stativa u Općini Netretić kod Karlovca od 30. siječnja je lice s tjeralice, javlja KAportal.

Umirovljeni gastarbajter je 17. lipnja prošle godine u svojoj kući ubio 25-godišnjeg Tihomira Martiškovića iz susjednog sela Zagradca, a koji je htio provaliti u njegovu kuću.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu za ubojstvo, kao i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu stavljen je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor, no ubojica je ipak pušten na slobodu uz mjere opreza. Trebao se jednom mjesečno javljati u Policijsku postaju u Dugoj Resi radi preveniranja opasnosti od bijega, posebno jer je Kulić državljanin Republike Njemačke i nema hrvatske dokumente.

Ispalio pet metaka

U optužnici stoji da je djed znao da na podestu ispred ulaznih vrata sobe u kojoj se nalazio stoji druga osoba, ali je svejedno pucao prema vratima iz vojne poluautomatske puške PAP-ovke i ispalio pet metaka. Zrna su prošla kroz vrata, a jedno je pogodilo oštećenika u predjelu prsnog koša te je oštećenik preminuo od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja.

"Ovo državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor no s obzirom da se okrivljeni nalazi u bijegu, nalogom Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu od 30. siječnja 2019. naloženo je izdavanje tjeralice protiv okrivljenika", izvijestio je ŽDO.