970

Otac poginule curice: Dojurio je velikom brzinom. Uzeo mi je cijeli život

U Zagrebu se sinoć oko 21 sat dogodila teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala djevojčica.

Prema neslužbenim informacijama, poginula je djevojčica u dobi od sedam godina. Na nju je, dok je prelazila cestu u pratnji jednog roditelja, oca, preko pješačkog prijelaza, naletio osobni automobil marke BMW krapinskih registracijskih oznaka.

HRT je razgovarao s ocem djevojčice koji je bio s njom u trenutku kada ju je udario automobil.

"Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli"

U suzama je opisao što se sinoć dogodilo.

"Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako", rekao je i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila, ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

"Ja sam stajao na zebri, jedan je dojurio od gore. Stao sam tu i rekao: 'Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri.'

Stali smo. I ja slušam, rekoh nema nikoga...jer je zavoj, nepregledno je i po zvuku...ne vidim nikoga i ja kažem: 'Možete, cure.' I moja Greta je krenula. I ovaj je dojurio, koja je to brzina bila...vidite, nema tragova kočenja... da, nema ničega, 80, 90...100", rekao je otac djevojčice za HRT plačući.

Nije prilagodio brzinu

"Jučer, oko 21 sat i 5 minuta, u mjestu Blato, 33-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 0,34 promila, upravljao osobnim automobilom marke BMW krapinskih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Karlovačke ceste u smjeru juga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, kod raskrižja s Pogačićevom ulicom, nije se pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, uslijed čega je naletio na sedmogodišnju curicu koja se kretala preko pješačkog prijelaza uz prisustvo roditelja.

Uslijed naleta vozila dijete je smrtno stradalo. Očevid je obavila zamjenica nadležnog državnog odvjetništva, a u vremenu od 21.05 do 00.20 sati bio je obustavljen promet. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćili su iz policije.