970

Na Hodu za život u Zagrebu pjevat će Thompson

Na zagrebačkom Hodu za život, koji se održava ove subote, pjevat će Marko Perković Thompson, javlja N1. U Zadru će pjevati Tomislav Bralić. Thompson je prije nekoliko dana na Facebooku pozvao svoje pratitelje da se pridruže povorci Hoda za život.

“Ja sam Marko Perković Thompson i sve vas zajedno pozdravljam, ujedno i pozivam da se pridružite Hodu za život 25. svibnja. Time pokažimo da smo prijatelji života, da smo narod života”, kazao je Thompson u videu koji je objavio.

HODAJU NA DAN IZBORNE ŠUTNJE

Hod za život će se u Zagrebu, Splitu i Zadru održati 25. svibnja, na dan izborne šutnje. Riječ je o manifestaciji boraca protiv pobačaja, koji tvrde da štite nerođenu djecu i pružaju podršku trudnicama. U Zagrebu se ove subote okupljaju u 10 sati na Zrinjevcu, nakon čega će rutom Zrinjevac – Praška – Trg bana Josipa Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska, hodati do Trga sv .Marka.

Hod za život je prošle subote održan u Rijeci i Osijeku. Istovremeno je u Rijeci organiziran i protuprosvjed, „Hod za slobodu”. Zabilježen je jedan incident, kada je desetak žena na riječkom Korzu prepriječilo put povorci „Hoda za život“. Zastoj je u roku od nekoliko minuta raščistila policija, koja je prosvjednice odnijela u maricu.