970

Mlada Varaždinka unajmila Mercedes, uplatila pet kuna pa nadopisala nule

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kaznena djela Prijevara i Krivotvorenje isprava.

Kako se sumnja, navedena je 19. ožujka 2018. godine u prostorijama trgovačkog društva u Varaždinu ugovorila višednevni najam vozila marke Mercedes te na ime pologa platila iznos od 1 000 kuna. Tom se prilikom lažno predstavila kao predsjednica jednog sportskog društva iako je znala da navedeno društvo više ne djeluje i da nije odgovorna osoba u istom.

Trgovačko je društvo 2. svibnja 2018. godine po opunomoćeniku navedenoj uputilo opomenu za plaćanje preostalog iznosa od 7 500 kuna, na što je poslala uplatnicu iz koje je vidljiva uplata tog iznosa. Međutim, uvidom u izvod prometa po računu trgovačkog društva, utvrđeno je kako je uplatila iznos od 5 kuna, a po uplati dopisala brojeve do potrebnog iznosa, kako bi trgovačko društvo dovela u zabludu da je podmirila cjelokupno dugovanje.

Najela se u hotelu pa otišla bez plaćanja

Također se sumnja da je dana 1. listopada 2018. godine u jednom hotelu u Varaždinu jela i pila za iznos od oko 900 kuna koji je htjela podmiriti skeniranom karticom koja nije glasila na njezino ime. Nakon toga je napustila hotel bez podmirenja računa. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.