970

Hyundai u Rimac Automobile ulaže 600 milijuna kuna

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation koji su dio Hyundai Motor Grupe zajedno su uložili 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) u tvrtku Rimac Automobili.  Hyundai Motor ulaže 474 milijuna kuna (64 milijuna eura), a Kia Motors ulaže 126 milijuna kuna (16 milijuna eura). Prvi zajednički projekti su suradnje na razvoju dva električna vozila visokih performansi do 2020. godine.

Hyundai do 2025. želi imati 44 elektrificirana modela, a u tome će im pomoći Rimac

Velika je to vijest za Rimac Automobile, ali i za Hrvatsku jer bi mlada kompanija iz Svete Nedelje trebala pomoći južnokorejskom automobilskom gigantu u prijelazu na tzv. čistu mobilnost.

Hyundai Motors želi ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prijelaza je elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Grupa nada s 44 elektrificirana modela planirana do 2025. Novom suradnjom Hyundai Motor Grupa nastoji ubrzati svoj prijelaz na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u vođenju ove promjene u industriji, navodi se u priopćenju.

Rimac se u kratkom roku - kompanija je osnovana 2009. godine - etablirao kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Tvrtka nastavlja isporučivati tehnologiju električnog pogona i baterijskih sustava brojnim partnerima u industriji, uključujući i Hyundai Motor Grupu, kako bi im omogućila brži prijelaz prema električnoj budućnosti industrije.

Potpredsjednik Hyundaija: Rimac je za nas idealni partner

Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac će usko surađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N te hibridno vozilo visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon.