970

Fotografija koju ćemo pamtiti: Predsjednica i Jakov snimljeni na biračkom mjestuPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović glasovala je u nedjelju na izborima za zastupnike u Europski parlament (EP).

Osim što je, slijedeći uobičajeni politički folklor na dan bilo kojih izbora, izrazila nadu da će izlaznost biti veća nego na prošlim izborima te pozvala građane, posebno mlade, da glasaju, predsjednici je zasmetalo to što se glasovanje provodi iza kartonskih paravana, rekavši kako je to “kao u 19. stoljeću”.

Grabar Kitarović se založila za uvođenje elektroničkog ili dopisnog glasovanja te podsjetila da je sudjelovala u organizaciji izbora u Afganistanu. Kako je navela novinarima, na tim se izborima ulazilo u jednu kućicu sa zastorima i moglo se glasovati, a da to nitko ne vidi.

FOTOGRAFIJA KOJU ĆEMO PAMTITI

Nas u redakciji je, pak, posebno zabavila jedna fotografija glasanja predsjednice i njezinog supruga, gospodina Jakova Kitarovića.

Ovaj prizor nije mimoišao niti budno oko revnih tviteraša koji su na račun predsjedničkog para odmah isipali pregršt memova. Ipak, obzirom na izbornu šutnju, nećemo ih prenositi, ali možete vjerojatno pretpostaviti u kojem smjeru idu.