970

Martinović: Ispunili smo obećanje - sačuvali smo Skupštinu

Poslanici vladajuće koalicije ispunili su obećanje - sačuvali su Skupštinu Srbije, rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović.

On je rekao da su poslanici pokazali kako se na miran, civilizovan i demokratski način mogu odbraniti institucije od onih koji bi nasiljem hteli da ponište izbornu volju građana.

"Sačuvali smo Narodnu skupštinu od onih koji su imali vrlo jasan plan - da u Narodnu skupštinu uđu silom i da pokušaju da izazovu incident, da ispovociraju sukob s narodnim poslanicima SNS-a, da isprovociraju sukob sa policijom. Taj pokušaj im je propao", rekao je Martinović.

Dodao je da ta takvu politiku "niko normalan" ne podržava.

"Oni koji misle da im je budućnost u motornim testerama, u vešalima i u silovanjima, neka nastave tako da se ponašaju, ali ja mislim da su im građani Srbije vrlo jasno poručili juče da su protiv takve politike i da je to politika za koju apsolutno niko normalan i niko pristojan u Srbiji, ma kojoj stranci pripadao, jednostavno ne želi da podrži", rekao je Martinović.

Opozicija bi trebalo da dodje na konsultacije kod Maje Gojković

Martinović je izjavio i da bi opozicija trebalo da dodje na konsultacije kod predsednice parlamenta Maje Gojković, jer je to i u njihovom interesu.

"Mislim da bi trebalo da se dozovu pameti, bilo bi u njihovom interesu da se pojave na kosultacijama kod Maje Gojković i da se vrate zdravoj pameti i razumu", kazao je Martinović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je kazao i da vladajuća većina u parlamentu "neće plakati" ako se opozicija opredeli da ne dodje, ocenjujući da je to na njihovu štetu.

"Što više luduju, divljaju i pokazuju svoj pravo lice utoliko im je manja podrška u narodu", dodao je Martinović.

Upitan za zahteve opozicije i najavljeni novi skup ukoliko do petka ne budu ispunjeni ti zahtevi, on je kazao da su zahtevi besmisleni a da se ni juče na skupu opozicije nije "dogodio smak sveta", niti je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo ostavku i da ne veruje da će se bilo šta desiti ni na novom skupu.

Martinović je najavio i miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije" koji će se održati ispred Doma Narodne skupštine 19. aprila i naveo da će pokazati kako izgleda kada se okupi 100.000 ljudi i više.