970

Bandić kaže da je ponosan na sve što se čuje na onim snimkama u kojima urla na suradnike da mu zaposle obitelj

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napao je novinara N1 televizije koji mu je postavljao pitanja o snimkama sa suđenja u aferi Agram. Na njima se, o čemu je Telegram prvi pisao, čuje Bandića kako urla na suradnike, psuje i urgira da se zaposli članica njegove obitelji. Novinar ga je pitao je li mu neugodno, na što je zagrebački gradonačelnik rekao ovako: „Ne da mi nije neugodno, ja sam ponosan. Stojim iza svega što je rečeno osim toga da mi je ta žena u rodu, ne znam zašto sam to rekao.”

Gospodin Bandić danas, dakle, tvrdi kako mu cura o kojoj priča na snimci uopće nije u rodu i da se samo zabunio. “Prvo, nije iz moje familije, to možete provjeriti. Mogu i ja nešto krivo reći. Za razliku od drugih u Hrvatskoj, ja ono što mislim to i govorim. Zapošljavam isključivo sposobne, a ne podobne. Nijedna od osoba nije član moje obitelji niti moje bivše i sadašnje stranke”, rekao je Bandić. Kazao je i kako ne smije komentirati postupke koji se vode, ali da nada da će uskoro moći reći nešto više o aferi Agram.

TO JE NJEGOV STIL ZBOG KOJEG JE GRADONAČELNIK

Gospodin Bandić na presici se ispričao za „sočniji jezik” koji na snimci koristi, a svoju vulgarnost pokušao je objasniti time da je to naprosto njegov stil koji mu je donio šest gradonačelničkih mandata. Neki od primjera toga stila, što se moglo čuti na snimci, su i urlanje na bivšeg pročelnika Vidoju Buluma, kojem je rekao „Vido, radite posao preko k….” Osim toga, vikao je i da je djevojka, čije zaposlenje je tražio, dobila „K… od ovce” i to „zahvaljujući vama koje boli k….!”

Bandića je uzrujalo i pitanje o tome koliko je ureda izmišljeno kako bi se izmislila radna mjesta za ljude koje je trebalo zaposliti. „Nijedan ured nije izmišljen, uredi se prilagođavaju potrebama posla. Ja nisam ništa izmišljao, nisam iluzionist i nisam ništa izmislio. Vaša sugestivna pitanja me neće fascinirati”, kazao je Bandić i dodao da će uskoro moći reći više te do on nije “ničiji žmigavac”.

NIJE MU NEUGODNO ZBOG VULGARNOG RJEČNIKA

Novinar je Bandića pitao je li mu neugodno zbog snimki, na što je on rekao ovako: “Zašto bi mi bilo neugodno? To je moj stil, nisam savršen kao vi. Vi s N1 ste savršeni.” Novinaru N1 televizije poručio je da bi kod njega radio dva sata ako mu se taj stil ne bi sviđao. Rekao je i da on sam bira svoje suradnike i unaprjeđuje one koji su to zaslužili.

Snimke razgovora gospodina Bandića sa suradnicima preslušavane su jučer na suđenju u aferi Agram. Osim što se na njima moglo čuti kako gradonačelnik dogovara zapošljavanja u gradskoj upravi, koeficijente plaća zaposlenika i raspored sjedenja, postoje i snimke na kojima sa suradnicima razgovara o zaljubljivanju i leptirićima u trbuhu te dogovara kave. Snimljeni su i razgovori Bandićevih suradnika koji, puni razumijevanja, komentiraju kako gradonačelnik na njih viče.

Gospodin Bandić je za kraj s okupljenima podijelio i svoja razmišljanja o kontroverznom prijedlogu da mu se dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu. „Besramno je da se o tome vode rasprave. Kao da je Bandić tražio titulu počasnog doktora. Pa ja imam pet titula počasnog doktora na politologiji. Ja politiku mogu predavati na Cambridgeu, Oxfordu, bilo gdje. Bandiću ne trebaju doktorati, nego doktorati trebaju Bandića, to je puna istina. Bandiću ne treba ni spomenik, kao ni Veci Holjevcu, ja imam spomenike svakih sto metara”, zaključio je, prenosi Novi List.