970

Podivljali ogulinski svećenik pijan vulgarno izvrijeđao konobaricu

SVEĆENIKA Josipa Štefančića, koji je prije bio u službi u Cvitoviću kod Slunja, potom u mjestu Plitvice u Lici, a prije par godina preselio je u Ogulin, konobarica iz lokalnog kafića optužila je za napad i uvrede koje joj je pijan uputio na njenom radnom mjestu.

Svećenik već pijančevao, tukao se, gađao konobaricu pepeljarom, pijan autom udario stablo...

Ogulinka Ana Stipetić požalila se biskupu Zdenku Križiću, a potom i medijima s tvrdnjom da ju je Štefančić u kafiću u kojem radi kao konobarica u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao i izvrijeđao, javlja KAportal.

Kako pišu, isti je svećenik pijančevao i potukao se u jednom kafiću, konobaricu koja ga je odbila poslužiti gađao je pepeljarom, šakom u glavu udario je jednog slunjskog vozača, ali to nije bilo sve. U automobilu je na nepropisan način vozio lovačku pušku, a vrhunac je bio njegov sudar sa stablom ispred crkve u Cvitoviću u koje je udario također u alkoholiziranom stanju.

Sada je suočen s novim teškim optužbama konobarice koja se pismom obratila biskupu i medijima. 

Brutalno izvrijeđao konobaricu

“Sukladno nemilom događaju u subotu, dana 16. siječnja 2019., u Ogulinu, u ugostiteljskom objektu kojeg ne želim imenovati iz osobnih razloga, prisiljena sam napisati prigovor na našeg župnika, svećenika Josipa Štefančića. U telefonskom razgovoru s Gospićko – senjskom biskupijom upućena sam na pismeni prigovor na ovu adresu. Naime, gore navedenog dana i datuma, navedeni svećenik u vidno alkoholiziranom stanju nacionalno je vrijeđao mog pokojnog svekra, rekavši, citiram : 'On je Srbin!' Isprovocirana njegovom izjavom reagirala sam na način da sam mu rekla da je za jednog svećenika jako plitak. Nakon toga svećenik Josip dolazi za šank i govori mi: “Ti si ku***tina, p***a ti m***rina!”. Između ostalog me optužio da kradem i ne kucam račune. Želim naglasiti da imam završenu ugostiteljsku školu, pa samim time i niz godina radnog staža i nikada to nisam doživjela ni od koga, pa me njegov postupak jako iznenadio”, napisala je Ana Stipetić Bulić u svom pismu te se požalila da ovo nije prvi ispad svećenika Štefančića otkad je po službi došao u Ogulin.

"Ljude često pita: 'Jel znaš ti tko sam ja'"

"Smatram da ovakvo ponašanje ne doliči jednom svećeniku, ali o tome svi šute jer ga se možda na neki način boje. On često zna upitati prisutne: 'Jel’ znaš ti tko sam ja?'" piše revoltirana konobarica.

Ispričava se na psovkama koje je u pismu citirala, ali kaže da jednostavno nije mogla naći pristojnije riječi kojima bi opisala župnikovo vrijeđanje.

Na novinarski upit ima li svjedoka o tom događaju rekla je tek kratko da je u kafiću bilo gostiju, pa i poznatih Ogulinaca, s kojima je župnik popio rundu i popričao.

Kada je započeo eksces, gosti su se vrlo brzo razišli i ponašali se kao da se ništa nije dogodilo, kaže sugovornica KAportala. Od biskupije je zatražila sankcije za župnika Štefančića i da je se o provedenom postupku obavijesti. Ako se ništa ne poduzme, morat će se, kaže, obratiti drugim institucijama.

Oglasila se Gospićko-senjska biskupija

Iz Gospićko-senjske biskupije je dobila odgovor u elektroničkom obliku u kojem stoji: ”Poštovana, nakon što smo zaprimili Vaš dopis u elektronskom obliku, ovime Vam dajemo odgovor. Preuzvišeni biskup mons. Zdenko Križić pročitao je Vaš elektronski dopis i izrazio veliku žalost zbog navedenih događaja. Kako nalaže praksa, otac Biskup je kontaktirao vlč. Josipa Štefančića i zatražio njegovo mišljenje o ovom događaju. Vlč. Josip u razgovoru je istaknuo kako mu nije bila namjera vrijeđati Vašeg pokojnog svekra na nacionalnoj razini. Kaže da je rekao da je on bio Srbin, ali nije imao nakanu vrijeđanja, jer je dobro poznavao Vašeg pokojnog svekra, za kojega kaže da su skupa igrali nogomet pa čak imali i prijateljski odnos. Sljedeće, što se tiče izdavanja računa, on kaže da je jednom platio iznos računa u ugostiteljskom objektu u kojem radite, ali za to nije dobio račun. Napominje da je kriv što nije tražio na vrijeme nego kasnije reagirao i izražava žaljenje zbog toga. Poštovana gospođo, ocu Biskupu i ovom Ordinarijatu veoma je žao zbog neprimjerenih riječi i ponašanja našeg svećenika vlč. Josipa.

Rekao da mu je žao, pa nastavio po starom?

Otac biskup dao mu je upozorenje zbog neprimjerenog ponašanja i vulgarnih riječi koje svakako ne pripadaju jednom svećeniku. Svećenik je službenik Božji koji mora odisati svetim ponašanjem i tako biti ljudima i prijatelj, duhovnik i duhovni autoritet. Napominjemo, vlč. Josip u razgovoru s Biskupom ističe stvari koje je pogriješio i žao mu je zbog toga. S Biskupovim upozorenjem ističe žaljenje za neprimjerenim ponašanjem i nastojanje za ispravljanjem pogrešnih koraka. U nadi međusobnog razumijevanja srdačno Vas pozdravljamo i želimo svako dobro u životu i radu.” Dopis je potpisao vlč. Mišel Grgurić, kancelar i biskupov tajnik.

Nakon svega Ana Stipetić javila se ponovo, istaknuvši kako je župnik ponovo došao u objekt u kojem radi, a nije imao potrebu ispričati se. Štoviše, ponovo je o njoj ružno govorio. U želji da se sazna više detalja o ovom slučaju, ogulinski OGportal je 15. ožujka uputio pitanje u Gospićko-senjsku biskupiju, a s tim je upoznao i župnika Štefančića. Međutim, odgovor još nije stigao.