970

Zbog gripa zabranjene posete bolnicama, osim ako niste predsednik Vučić

Da li je sezoni gripa u Srbiji kraj? Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je broj obolelih smanjen. Upozorava i da situacija jedino nije sjajna u Vranju, gde se broj zaraženih virusom gripa povećao. Na snazi je i dalje zabrana poseta zdravstvenim ustanovama.

No, uprkos tome, predsednik Aleksandar Vučić je posetio Institut za majku i dete, gde je obišao odeljenje hematoonkologije.

Poslednje dve nedelje nizala su se upozorenja o širenju epidemije gripa. Podaci pokazuju da je od početka sezone obolelo više od 100.000 ljudi, dok je zbog komplikacija izazvanih gripom umrlo najmanje 30 osoba

Inače, zbog gripa je bio produžen raspust u svim školama za nedelju dana

Koliki je zaista broj onih koji su u sezoni gripa bili zaraženi, pod znakom je pitanja. Jer dok su neke institucije objavljivalje podatke, ima i onih koje nisu. Prema pisanju Južnih vesti, institucije u Nišu su krile podatke o epidemiji, ali i onima koji su preminuli od gripa

Zbog gripa, posete srpskim bolnicama su zabranjene. No, očigledno za predsednika Aleksandara Vučića to ne važi, jer je posetio Institut za majku i dete.

Uprkos stavljanju zaštitne maske, predsednik je obilazak pacijenata nastavio bez nje.

Poseta predsednika naišla je na ošte kritike na društvenim mrežama, gde se raspravljalo o tome da li je i u sezoni gripa, ovako nešto neophodno?